Maskers!

Wallpapers van actrices

Kalfsniertjes met portsaus


Een zeer buitengewoon gerecht, als u een keertje zin heeft in iets heel anders. Makkelijk te bereiden met weinig ingrediënten, een zeer gezond gerecht en de smaak van de portsaus maakt dit gerecht tot een bijzonder geheel.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 90 minuten

KiloJoules: 660
Vetten: 12
Eiwitten: 6
Koolhydraten: 3

De ingredienten:

400 g kalfsnieren
4 sjalotten
zout
2 dl port
peper
1 dl azijn
bloem
5 dl kalfsbouillon
150 g boter
20 g boter

Bereidingswijze

90 minuten

Maak de nieren schoon, zet ze een uur in koud stromend water, dep ze droog en bestrooi ze met zout, peper en de bloem. Verhit de boter in een pan en bak hierin de nieren aan alle kanten bruin. Haal de nieren eruit en verwijder het merendeel van het braadvet. Snipper de sjalotten en doe ze in de pan samen met de port en de azijn. Laat inkoken tot een kwart. Voeg de bouillon toe en laat weer inkoken. Roer ten slotte de boter in klontjes erdoor. Snijd de nieren in plakjes en verwarm deze nog even in de saus.



Wijnadviezen:

Brouilly
Juliénas
Pinot Noir
Pinot Noir (Chili)