Maskers!

Wallpapers van Films

Kalfsmedaillons met paprikasaus en rijsttimbaaltje


Een oosters gerecht met veel smaak en kleur combinaties. Een zeer gevarieerd gerecht dat niet veel tijd kost, maar dat wel een verrassende en uitdagende uitstraling heeft.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 620
Vetten: 7
Eiwitten: 10
Koolhydraten: 10

De ingredienten:

2 rode paprika's
25 g boter
2 eetlepels olijfolie
100 g peultjes
zout
4 ijspegels
peper
200 g rijst
cayennepeper
groene kruiden
1 dl room
1 sjalotje
1 prei
25 g boter
4 kalfsmedaillons

Bereidingswijze

45 minuten

Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika's en snijd deze in stukjes. Verwarm de olijfolie en fruit hierin de paprika's gaar. Breng op smaak met zout, peper en cayennepeper, schenk de room erbij en pureer de saus in de blender. Blancheer vier mooie preibladeren in kokend water met een handvol zout en laat ze direct schrikken in koud stromend water. Wikkel de preibladeren om de kalfsmedaillons en bak het vlees aan beide kanten bruin. Haal het vlees eruit en laat het op een warme plaats rusten. Blancheer de peultjes in kokend water met zout en doe hetzelfde met de ijspegels. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing. Snijd de groene kruiden fijn en snipper het sjalotje. Fruit beiden aan in de boter en meng dit door de rijst. Leg de medaillons op een verwarmd bord, giet de saus eromheen en presenteer het rijsttimbaaltje apart.



Wijnadviezen:

Colombar/Chardonnay (Australië)
Colombar/Chardonnay (Zuid-Afrika)
Rías Baixas
Vernaccia di San Gimignano