Maskers!

Wallpapers van Abstracte objecten

Kaasfondue


Dit gerecht is zeer geschikt voor een gezellig etentje, een barbecue bijvoorbeeld. Het is makkelijk te bereiden en heeft een heerlijke volle smaak. Probeer eens aardappeltjes nog in schil, om in te dopen in plaats van brood. Een zeer verrassende smaak.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 1180
Vetten: 14
Eiwitten: 15
Koolhydraten: 19

De ingredienten:

1 teentje knoflook
1 glaasje kirsch
3 dl droge witte wijn
6 g maïzena
sap van 0,5 citroen
nootmuskaat
200 g emmentaler
peper
400 g gruyère
2 stokbroden

Bereidingswijze

25 minuten

Wrijf de fonduepan in met de knoflook, giet de wijn erin en verwarm het geheel. Laat de wijn niet koken. Voeg het citroensap en de geraspte kaas toe. Blijf goed roeren tot er een homogene massa ontstaat. Voeg de kirsch en de maïzena toe en breng op smaak met nootmuskaat en peper. Snijd het stokbrood in dobbelsteentjes en doop die in de fondue. Nog een ideetje om te dopen: nieuwe aardappeltjes in de schil. Lekker erbij: een groene salade en augurkjes.



Wijnadviezen:

Pinot Blanc
Soave
Witte Vin de Pays des Côtes de Gascogne