Maskers!

Wallpapers van Disney

Hochepot van kip


Spannend gerecht voor 's avonds voor de buis. Heerlijke kippenpoten die u kunt combineren met een voortreffelijke gebonden kippenleverjus. Afwerken met een sneetje boerenmik en de kleurrijke peterselie zorgt smakelijk resultaat.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 75 minuten

KiloJoules: 700
Vetten: 8
Eiwitten: 13
Koolhydraten: 9

De ingredienten:

2 boterhammen (zonder korst)
peper
200 g kippenlevers
1 theelepel gemalen gember
2 dl rode wijn
1 theelepel kaneel
2 dl runderbouillon
1 theelepel kardamom
2 eetlepels spekvet
2 eetlepels verjus
600 g kippenpoten
4 sneden boerenmik
zout
peterselie

Bereidingswijze

75 minuten

Rooster het brood 15 minuten in een oven van 150 °C. Maal het fijn in de keukenmachine en doe het in een kom. Maak de kippenlevers schoon en maal ze fijn in de keukenmachine. Roer de levers door het broodkruim, voeg de rode wijn toe en laat dit vijf minuten staan. Roer ten slotte de runderbouillon erdoor. Verhit het spekvet in een pan en bak hierin de kippenpoten rondom bruin. Voeg het levermengsel toe, bestrooi met zout en peper en zet dit gedurende 30 minuten afgedekt in een oven van 150 °C. Haal de kippenpoten eruit en houd deze warm. Roer de gember, de kaneel en de kardemom door de verjus en meng dit door het kookvocht. Kook de saus nog even op als deze nog niet voldoende is gebonden. Leg een snee boerenmik op een schaal. Giet de saus erover en drapeer de kippenpoten erop. Garneer met peterselie.



Wijnadviezen:

Brouilly
Rosé Costières le Nîmes