Maskers!

Wallpapers van Films

Hamrolletjes met paddestoelen


Zeer geschikt als tussendoortje of als voorgerecht te gebruiken. Dit gerecht is eenvoudig en snel te bereiden. Een combinatie van pittige kaas, aardappelpuree en een frisse salade maakt dit gerecht compleet.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 690
Vetten: 13
Eiwitten: 10
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

250 g paddestoelen (champignons, cantharellen )
peper
sap van 0,5 citroen
250 g gekookte achterham (in 8 plakken van 2,5 mm)
2 uien
50 g doorregen spek
peterselie
100 g zure room
30 g boter
100 g Leerdammer kaas in plakken
zout
1 eetlepel paneermeel

Bereidingswijze

45 minuten

Maak de paddestoelen schoon met een borsteltje en snijd ze in stukjes. Bedruip deze met citroensap. Snipper de uien en hak de peterselie grof. Verhit de boter in de pan en fruit hierin de uien 3 minuten. Roer de paddestoelen erdoor, bestrooi met zout en peper en laat 10 minuten afgedekt stoven. Voeg na 5 minuten de peterselie toe en de rest van het citroensap. Verdeel de paddestoelen over de plakjes ham en rol deze op. Snijd het spek in kleine stukjes en bak deze uit. Leg de rolletjes in een ingevette vuurvaste schaal. Giet de helft van de zure room erover, bestrooi met de uitgebakken spekjes en bedek met de plakken kaas, schep de rest van de zure room erover. Bestrooi het geheel met paneermeel en zet de schaal gedurende 10 minuten in een oven van 220 °C. Neem de schaal uit de oven en serveer direct. Geef een luchtige aardappelpuree erbij en een frisse salade.



Wijnadviezen:

Pinot Blanc
Rosé Somontano
Sauvignon Blanc (Argentinië)
Sauvignon Blanc (Uruguay)