Maskers!

Wallpapers van Roofdieren

Mossel-artisjoksalade


Een licht voorgerecht wat weinig bereidingstijd vraagt. Het heeft een stevige knapperige structuur met een pittige smaak. Heerlijk met bijvoorbeeld maanzaadbolletjes.

Dit gerecht combineert erg goed met: Maanzaadbolletjes
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 15 minuten

KiloJoules: 250
Vetten: 3
Eiwitten: 3
Koolhydraten: 6

De ingredienten:

1 krop friséesla
peper
12 artisjokharten
2 teentjes knoflook
12 groene olijven
1 eetlepel citroensap
1 doosje kerstomaatjes
1 theelepel tijm
250 g gekookte mosselen
4 eetlepels halvanaise
zout

Vanaf juli/augustus zijn er weer volop verse mosselen verkrijgbaar.

Bereidingswijze

15 minuten

Was de friséesla en laat de binnenste gele bladeren van de krop goed uitlekken. (De buitenste bladeren zijn niet geschikt voor gebruik.) Snijd de artisjokharten en de olijven in plakjes en de kerstomaatjes in vieren. Verdeel de friséeblaadjes over 4 borden. Meng artisjokharten met kerstomaatjes en mosselen door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de mosselsalade over de friséesla. Pers de knoflook uit en roer het met citroensap, tijm en zout en peper naar smaak door de halvanaise en verdeel het over de salade.



Wijnadviezen:

Chenin Blanc/Steen (Zuid-Afrika)
Montravel
Witte Saumur
Witte Vin de Savoie