Maskers!

Wallpapers van XP

Hamburgertjes voor in de knapzak


Dit gerecht is lekker hartig en ideaal voor bij de picknick of gewoon als lunch. Het is wel bewerkelijk, maar er kan eindeloos mee gevarieerd worden. Heerlijk vers door toevoeging van sla en tomaat.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 930
Vetten: 11
Eiwitten: 14
Koolhydraten: 16

De ingredienten:

350 g biefstuktartaar
peper
1 sjalotje
0,5 kropsla
1 bosje peterselie
2 vleestomaten
3 augurken
15 g boter
4 groene olijven
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels worcestersaus
1 theelepel citroensap
2 eetlepels ketchup
allerlei broodjes (bijv. petits pains)
1 theelepel tabasco
100 g katenspek
zout
100 g belegen kaas

Bereidingswijze

30 minuten

Meng in de keukenmachine de tartaar, de sjalot, de peterselie, de augurken, de olijven, de worcestersaus, de ketchup, de tabasco, zout en peper. Pluk de sla, pel de tomaten en snijd ze in plakken. Klop de boter, de mosterd, het citroensap, zout en peper door elkaar tot zacht en smeerbaar. Snijd de broodjes open en besmeer ze met de mosterdboter. Bak de katenspekplakken knapperig in een droge koekenpan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de kaas in dezelfde grootte als de broodjes en vorm 'hamburgertjes' van de tartaar. Beleg de broodjes achtereenvolgens met de sla, de tartaar, het spek, de kaas, de tomaat en vouw ze dicht. Verpak ze per stuk in alufolie en bewaar ze n de koelkast/tas/box.