Maskers!

Wallpapers van XP

Hamcharlotte uit de Bourgogne


Dit gerecht uit Frankrijk is eenvoudig te bereiden. Het heeft een heerlijk frisse smaak en is geschikt voor diverse gelegenheden. Vooral geschikt voor in de zomermaanden.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 140 minuten

KiloJoules: 420
Vetten: 6
Eiwitten: 7
Koolhydraten: 1

De ingredienten:

8 blaadjes gelatine
200 g gekookte ham
4 dl bouillon
peterselie
1,25 dl witte wijn
bieslook
1 theelepel citroensap
hardgekookte eieren
zout
augurkjes
cayennepeper
zilveruitjes

Bereidingswijze

140 minuten

Verwarm de bouillon en week de gelatineblaadjes 2 minuten in koud water. Knijp de gelatineblaadjes uit en los deze op in de bouillon. Voeg de witte wijn toe, het citroensap, het zout en de cayennepeper. Giet een laagje in de charlottevorm en zet deze in de koelkast. Snijd de ham in blokjes van een halve centimeter. Snijd de peterselie en het bieslook fijn. Meng deze tuinkruiden door de hamblokjes en vul hiermee de charlottevorm. Giet de resterende bouillon erop. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Dompel de vorm even in warm water en stort deze over. Garneer met ei, augurkjes en zilveruitjes.



Wijnadviezen:

Bourgogne Aligoté
Chardonnay (Zuid-Afrika)