Maskers!

Wallpapers van Sporten

Groenteterrine Harlekijn


Een gezond en makkelijk klaar te maken gerecht. De verschillende kleuren groentes zorgen voor een bonte mengeling. Samen met crème fraîche is dit een verfrissend gerecht, dat vooral in de zomermaanden heerlijk is.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 140 minuten

KiloJoules: 140
Vetten: 1
Eiwitten: 3
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

0,5 winterwortel (of 1 waspeen)
1/4 gele paprika
0,5 rode paprika
0,5 l kippenbouillon
0,5 rettich (of 1 klein meiknolletje)
5 blaadjes gelatine
1 courgette
3 dl bouillon
1/4 aubergine
crème fraîche

Bereidingswijze

140 minuten

Maak alle groenten schoon en snijd ze in gelijke blokjes. Blancheer alle groenten afzonderlijk in de 0,5 liter kippenbouillon tot ze beetgaar zijn. Blancheer de stevigste groente langer dan de minder stevige. Week intussen de gelatine in ruim koud water. Verwarm 3 dl bouillon. Knijp de gelatine goed uit en los deze al roerende op in de bouillon. Vul een cakevorm (20 cm) tot bovenaan met de groenten en schenk de gelei erover. Schuif de vorm even voorzichtig heen en weer, zodat eventuele luchtbellen kunnen ontsnappen. Laat de terrine minstens 2 uur in de koelkast opstijven. Houd de vorm enkele tellen in warm water en leg er een platte schaal op. Keer vorm en schaal samen en laat de terrine op de schaal glijden. Serveer met de crème fraîche.



Wijnadviezen:

Bianco di Custoza
Chenin Blanc/Steen (Zuid-Afrika)
Vin de Crète