Maskers!

Wallpapers van Motoren

Gougère


Dit voorgerecht is ieder moment van het jaar te eten. Door toevoeging van gruyère verkrijgt het zijn pittige smaak. Kan met veel dingen gecombineerd worden.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 50 minuten

KiloJoules: 850
Vetten: 14
Eiwitten: 9
Koolhydraten: 10

De ingredienten:

snufje zout
peperkorrels
1,8 dl water
1 laurierblad
75 g boter
zout
110 g bloem
peper
4 eieren
nootmuskaat
peper
30 g boter
80 g gruyère
30 g bloem
5 dl melk
150 g gekookte ham
1 plak ui
1 eetlepel fijngesneden peterselie

Bereidingswijze

50 minuten

Breng voor de soezen het water met zout en boter aan de kook. Roer de bloem er in één keer door zodat er een bal ontstaat. Roer er stuk voor stuk de eieren door tot er een glanzend deeg is verkregen. Hak de gruyère fijn met de staafmixer met hakmolen en roer de fijngemaakte kaas door het deeg. Spuit kleine soesjes in de vorm van een krans op een ovenplaat of zo u wilt al op een ovenvaste presenteerschaal. Bak ze af in een oven van 175 °C in circa 20-30 minuten. Maak intussen de bechamel: verwarm de melk met de ui, de peperkorrels, het laurierblad, zout en de nootmuskaat en laat dat enige tijd trekken. Maak een roux van de 30 gram boter en de 30 gram bloem en zeef de melk hierop. Blijf roeren tot de saus goed is gebonden. Roer de heel fijngesneden ham erdoor. Schep de vulling in het midden van de soezenkrans, bestrooi met fijngesneden peterselie en serveer meteen als voorgerecht.



Wijnadviezen:

Colombar/Chardonnay (Australië)
Colombar/Chardonnay (Zuid-Afrika)
Pinot Blanc