Maskers!

Wallpapers van Rockartiesten

Gevulde tomaat ei-basilicum


Dit heerlijke gerecht is makkelijk en snel in de oven te bereiden. De combinatie van tomaat en basilicum geeft een heerlijke en verrassende smaak. Dit recept valt niet zwaar op de maag en is daardoor uitermate geschikt als voorgerecht.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 35 minuten

KiloJoules: 460
Vetten: 9
Eiwitten: 5
Koolhydraten: 1

De ingredienten:

4 grote vleestomaten
4 eieren
zout
2 theelepels balsamico-azijn
peper
1 eetlepel olijfolie
1 bosje basilicum

Bereidingswijze

35 minuten

Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi ze vanbinnen met zout en peper. Pureer het vruchtvlees met een blender en snijd de helft van het basilicum fijn. Leg in elke tomaat wat blaadjes basilicum en breek er een ei in. Zet de tomaten gedurende 20 minuten in een oven van 175 °C, tot de eieren zijn gestold. Roer de balsamico-azijn, de olijfolie en het fijngesneden basilicum door het vruchtvlees. Verwarm deze saus enigszins en schep op de borden rond de tomaten.



Wijnadviezen:

Gambellara
Rivaner (Luxemburg)
Witte Vin de Pays des Côtes de Gascogne