Maskers!

Wallpapers van Autos

Koolvis met paprika uit de oven




Dit gerecht combineert erg goed met: Aardappelpuree en sperziebonensalade
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 35 minuten

KiloJoules: 490
Vetten: 6
Eiwitten: 14
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

600 g koolvisfilet
75 g geraspte oude kaas
2 eetlepels citroensap
zout
4 rode paprika's
peper
1 ui
50 g boter
3 teentjes knoflook
2 eetlepels fijngesneden peterselie

Vanaf mei tot en met oktober zijn paprika's in alle kleuren volop verkrijgbaar.

Bereidingswijze

35 minuten

Besprenkel de visfilets met citroensap en laat dit even intrekken. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Maak paprika's, ui en knoflook schoon en snijd ze in grove stukken. Pureer ze in de keukenmachine en meng de kaas erdoor. Wrijf de visfilets in met zout en peper. Verhit 40 gram boter in een koekenpan en bak de visfilets aan beide kanten snel bruin. Leg de filets naast elkaar in een ovenschaal en verdeel het paprikamengsel erover. Bestrooi het geheel met de peterselie en verdeel de rest van de boter in klontjes erbovenop. Bak het gerecht in de oven in ca. 15 minuten bruin en gaar.



Wijnadviezen:

Grüner Veltliner (Oostenrijk)
Rivaner (Luxemburg)
Sauvignon Blanc (Frankrijk)