Maskers!

Wallpapers van Weer

Gevulde kiprolletjes


Een heerlijk recept, waarbij u de kiprolletjes vult met paprika’s en voorziet van een bijzonder lekkere saus. Houdt u wel rekening met de tijd die de kippetjes nodig hebben om op te stijven in de koelkast.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 90 minuten

KiloJoules: 310
Vetten: 3
Eiwitten: 12
Koolhydraten: 1

De ingredienten:

1 rode paprika
1 ui
1 groene paprika
1 rode paprika
1 gele paprika
1 eetlepel olijfolie
4 kipfilets
2 dl bouillon
1 l kippenbouillon
1 eetlepel magere yoghurt
zout
1 theelepel gembersiroop
peper

Bereidingswijze

90 minuten

Snijd de paprika's in dunne reepjes en blancheer ze. Laat ze in een zeef uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Leg de kipfilets tussen een plastic A4-opberghoes en sla ze met de brede kant van een groot mes plat. Bestrooi de filets met zout en peper. Leg de paprikareepjes dwars op de filets en rol de filets op. Rol ze dan stevig in plasticfolie, zodat een soort worstje ontstaat en bind de zijkanten dicht met een touwtje. Laat de rolletjes ca. 1 uur in de koelkast opstijven. Breng intussen de bouillon aan de kook. Leg de kiprolletjes in de bouillon en breng dit weer aan de kook. Draai het vuur uit en laat de rolletjes ca. 10 minuten in de bouillon staan. Maak intussen de saus: snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en de paprika. Voeg de bouillon toe en laat het 5 minuten koken. Pureer de saus en voeg van het vuur af de yoghurt toe. Breng op smaak met zout, peper en gembersiroop. Schep de saus op een bordje en snijd de kiprolletjes in schuine plakken en rangschik ze op het bord.



Wijnadviezen:

Cabernet Franc
Côtes de Provence rosé
Rosé Bullas
Rosé Yecla