Maskers!

Wallpapers van Abstracte objecten

Gevulde kippenpoten


Met dit recept maakt u een heerlijke vulling, die de smaak van de kippenpoten nog beter tot zijn recht laat komen. Het bereiden is niet moeilijk. Erg lekker om met champignons te serveren.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 80 minuten

KiloJoules: 560
Vetten: 8
Eiwitten: 14
Koolhydraten: 1

De ingredienten:

4 kippenpoten
1 eetlepel cognac
30 g rauwe ham
mirepoix (van 1 ui en 1 wortel)
70 g kalfsvlees (of kipfilet)
5 dl fond de volaille
100 g varkensvlees
1 bouquet garni
100 g vet spek
zout
1 ei
peper
snufje nootmuskaat

Bereidingswijze

80 minuten

Zorg voor kippenpoten waar de voeten nog aan zitten. Dat vergemakkelijkt het uittrekken van de pezen. Maak een inkeping overlangs het onderste stuk van de kippenpoot, zoek de pezen op en zet een aanzetstaal eronder. Draai het aanzetstaal aan waardoor de pezen loskomen. Schraap met een klein stevig mes langs de botjes tot deze geheel vrij van vlees zijn. Doe dit van twee kanten tot het gewricht is bereikt. Snijd daar voorzichtig omheen tot het bot er in zijn geheel kan worden uitgetrokken. Maak de vulling door de ham, het kalfsvlees, het varkensvlees en het spek in de keukenmachine zeer fijn te malen. Voeg het ei, de nootmuskaat en de cognac toe en breng op smaak met zout en peper. Vul hiermee de kippenpoten en naai ze dicht. Verdeel de mirepoix over de bodem van een pan en leg de kippenpoten erop. Schenk de fond erover en voeg zout, peper en het bouquet garni toe. Pocheer dit circa 35 minuten. Houd de kippenpoten warm, zeef en bind het braadvocht. Serveer met even aangezette champignons en bestrooi met peterselie.



Wijnadviezen:

Chardonnay (Chili)
Chardonnay (Zuid-Frankrijk)
Rosé Côtes de Provence