Maskers!

Wallpapers van Rockartiesten

Gevulde inktvis op zijn Corsicaans


Met deze Corsicaanse bereidingswijze heeft u een lekker inktvisgerecht. De bereiding vergt wat aandacht en is ietwat bewerkelijk, maar niet moeilijk.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 70 minuten

KiloJoules: 510
Vetten: 7
Eiwitten: 9
Koolhydraten: 3

De ingredienten:

20 kleine inktvisjes
2 eidooiers
1 ui
50 g boter
3 tomaten
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
1 sjalotje
1 eetlepel peterselie
1 teentje knoflook
basilicum
25 g bloem
tijm
water
1 snee witbrood
2 dl witte wijn
1,5 dl melk
1 dl fumet
1 eetlepel witte wijn
1 laurierblad
1 theelepel tomatenpuree
zout
3 eetlepels olijfolie
peper

Bereidingswijze

70 minuten

Maak de inktvis schoon door het middendeel plus de baleinen eruit te trekken. Spoel de zakjes schoon onder stromend water. Verwijder de vliezen door ze los te trekken of er met een droge handdoek over te wrijven. Trek de vleugels los en snijd deze zeer fijn alsmede de tentakels. Snipper voor de vulling de ui en pel en ontpit de tomaten. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe dit met de ui en de fijngehakte vis in een kom. Voeg de fijngesneden tenen knoflook en de gehakte tuinkruiden (peterselie, basilicum, tijm) toe. Week het brood even in de melk, knijp het uit en voeg het toe. Voeg de witte wijn en de tomatenpuree toe en bestrooi met zout en peper. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de inhoud van de kom aan. Roer de eidooiers erdoor zodat deze meteen stollen. Doe de vulling over in een spuitzak met grof spuitmondje, vul hiermee de inktviszakjes en naai ze dicht. Verhit de boter in een pan en bak de zakjes aan tot lichtbruin. Voeg wat olijfolie toe en zet ze 15 minuten in een oven van 180 °C. Fruit voor de saus het fijngesnipperd sjalotje en de fijngehakte teen knoflook in de olijfolie. Doe de bloem erbij en roer goed door. Leng aan met water, witte wijn en fumet en voeg het laurierblad toe. Breng op smaak met zout en peper. Leg de gevulde inktvisjes stervormig op een bord en giet de saus rondom.



Wijnadviezen:

Rías Baixas
Verdicchio dei Castelli di Jesi
Viognier (Zuid-Frankrijk)