Maskers!

Wallpapers van Zeeleven

Zomerse zuurkoolschotel met vis


Een heerlijk recept voor in de zomer. De bereiding is eenvoudig, het stoven vormt de basishandeling. U maakt dit gerecht nog lekkerder door er aardappelpuree bij te serveren.

Dit gerecht combineert erg goed met: Aardappelpuree
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 1530
Vetten: 17
Eiwitten: 39
Koolhydraten: 5

De ingredienten:

1 rode paprika
600 g kabeljauwfilet
2 eetlepels boter
zout
500 g zuurkool
peper
2 laurierblaadjes
1 bekertje zure room
2 dl witte wijn
4 eetlepels Umer
1 dl visbouillon
2 eetlepels fijngehakte verse dille

Bereidingswijze

25 minuten

Maak de paprika schoon en snijd ze in dunne reepjes; halveer deze. Verhit de boter in een hapjespan. Fruit de paprika ca. 2 minuten. Schep de uitgeknepen zuurkool en de laurier erdoor. Schenk de wijn en de bouillon erbij. Laat de zuurkool met het deksel op de pan ca. 8 minuten zachtjes sudderen. Snijd de vis in 8 stukken en leg deze op de zuurkool. Laat de vis met de deksel op de pan in nog ca. 5 minuten gaar worden. Breng op smaak met zout en peper. Verwijder de laurierblaadjes. Roer in een schaaltje een sausje van de zure room met de Umer en de dille. Geef het sausje apart bij de zuurkool-visschotel.



Wijnadviezen:

Pinot Blanc