Maskers!

Wallpapers van Roofdieren

Gestoomde kabeljauw met Italiaanse saus


Dit heerlijke gerecht is niet heel moeilijk om te bereiden, maar wel heel bewerkelijk en het vraagt uw aandacht. Het resultaat is een bijzonder smaakvolle gestoomde kabeljauw met een overheerlijke Italiaanse saus.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 40 minuten

KiloJoules: 430
Vetten: 7
Eiwitten: 7
Koolhydraten: 1

De ingredienten:

4 kabeljauwmoten
2 eetlepels fijngesneden peterselie
20 g bloem
3 champignons
120 g boter
0,5 teentje knoflook
2 dl water
nootmuskaat
zout
zout
nootmuskaat
peper
sap van 0,5 citroen
1,25 dl champagne
0,5 laurierblaadje
3 dl botersaus
1 takje tijm
2 eetlepels olijfolie
1 kruidnagel
sap van 0,5 citroen
40 g boter
1 l visbouillon

Bereidingswijze

40 minuten

Maak voor de basisbotersaus een roux van de bloem en 20 gram boter. Voeg 2 deciliter water toe en breng op smaak met zout, nootmuskaat en citroensap. Neem zodra de saus bindt de pan van het vuur en klop de rest van de boter erdoor. Doe hierna de saus in de au-bain marie pan en houd hem warm. Voor de Italiaanse saus: Maak een buideltje van de laurier, de tijm, en de kruidnagel. Snijd de champignons fijn en pers de knoflook. Verhit 1 eetlepel boter in de pan en fruit hierin de peterselie, de champignons, de knoflook en de kruiden tot de champignons zacht zijn. Voeg de champagne toe en laat 5 minuten trekken. Verwijder het kruidenbuideltje. Voeg deze saus toe aan de botersaus en klop goed door. Doe de olijfolie erbij en breng op smaak met nootmuskaat, citroensap, zout en peper. Vet de treef van een stoompan in. Breng de bouillon aan de kook en stoom de vis gaar in 10 minuten. Leg de vis op het bord en giet de saus rondom.



Wijnadviezen:

Orvieto Classico
Soave Classico
Verdicchio dei Castelli di Jesi