Maskers!

Wallpapers van Roofdieren

Gerookte zalmfilet met een gepocheerd ei


Voor de bereiding van dit smaakvolle gerecht heeft u een rookoventje nodig. Een bijzondere combinatie krijgt u door een gepocheerd ei toe te voegen aan de gerookte zalmfilet. Lekker om op te dienen op een geroosterde boterham.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 890
Vetten: 10
Eiwitten: 17
Koolhydraten: 14

De ingredienten:

4 zalmfilets (van plm. 80 g)
4 eieren
100 g zeezout
scheutje azijn
30 g basterdsuiker
zout
fijngeknipte dille
peper
scheutje olie
enkele takjes dille
4 casinoboterhammen

Bereidingswijze

45 minuten

Wrijf de zalmfilets in met een mengsel van zeezout, basterdsuiker en dille. Laat 30 minuten intrekken, spoel af en dep droog. Bestrijk de filets met een beetje olie. Strooi een dun laagje zaagsel op de bodem van het rookoventje en bekleed het plaatje met alufolie. Vet dat lichtjes in met olie. Leg de zalmfilets op de plaat en sluit het trommeltje. Zet dit op een hoge gaspit en rook de zalm drie tot vijf minuten. Laat het trommeltje even staan. Rooster de boterhammen en verwijder de korsten. Pocheer de eieren 2 minuten in water dat tegen de kook aan is en waaraan een scheut azijn of witte wijn is toegevoegd. Laat ze uitlekken op een theedoek en knip ze bij. Leg de zalmfilets op de geroosterde boterhammen en schik de gepocheerde eieren erop. Bestrooi met zout en peper en garneer met een takje dille.



Wijnadviezen:

Cava
Grüner Veltliner (Oostenrijk)
Sauvignon Blanc (Chili)