Maskers!

Wallpapers van Roofdieren

Gerookte kipspiraaltjes


Voor dit recept heeft u een rookoventje nodig, de bereiding is eenvoudig, maar wel wat bewerkelijk. Met een heerlijke dressing maakt u de finishing touch.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 80 minuten

KiloJoules: 820
Vetten: 12
Eiwitten: 19
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

200 g wilde spinazie
6 eetlepels arachide-olie
4 kipfilets
2 eetlepels walnotenolie
2 eetlepels ketjap manis
zout
zout
peper
peper
1 theelepel suiker
50 g boter
gemengde groenten
2 eetlepels frambozenazijn

Bereidingswijze

80 minuten

Blancheer de spinazie en spoel deze onder koud stromend water. Laat uitlekken en dep de spinaziebladeren droog met keukenpapier. Sla de kipfilets plat, bestrijk één kant met de ketjap en bestrooi met zout en peper. Leg een spinazieblad op de filets. Rol de filets strak op, verpak ze in plasticfolie en laat ze een uur opstijven in de koelkast. Pak de filets uit en rook ze in een rookoventje gedurende 3 minuten. Verhit de boter in een pan en bak de rolletjes kort aan. Laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes. Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te kloppen. Blancheer de gemengde groenten zeer kort en haal ze (nog warm) door de vinaigrette. Leg een toefje van deze groenten midden op een bord en schik de kipspiraaltjes rondom.



Wijnadviezen:

Rosé Buzet
Rosé Navarra
Tokay Pinot Gris