Maskers!

Wallpapers van Abstracte objecten

Gepofte knoflook


Een lekker bijgerecht dat uw lunch een bijzonder karakter geeft. Het bereiden is erg eenvoudig, u gebruikt hiervoor hoofdzakelijk de oven. Lekker om te serveren met boerenbruinbrood en zoute boter.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 0 minuten

KiloJoules: 940
Vetten: 12
Eiwitten: 6
Koolhydraten: 24

De ingredienten:

4 bollen knoflook
zout
40 g boter
peper

Bereidingswijze

0 minuten

Snijd de onderkant van de knoflookbollen recht zodat ze stevig staan. Verwijder de buitenste schil van de knoflookbollen maar houd de tenen bij elkaar. Snijd het velletje van elke knoflookteen los. Verwarm de oven tot 240 °C. Vet een ovenschaal in met boter en zet de knoflookbollen erin. Schenk er 2 deciliter water bij. Druk een klontje boter op elke bol en bestrooi ze met zout en peper. Zet de schaal 45 minuten in de oven. Serveer er boerenbruinbrood bij en gezouten boter.



Wijnadviezen:

Rosé Côtes de Provence
Witte Côtes de Provence
Witte Vin de Pays des Côtes de Gascogne