Maskers!

Wallpapers van Bloemen

Gepocheerde vijgen met wijncrème


Met dit recept waant u zich in exotische oorden. Het is niet moeilijk om te bereiden, maar vraagt wel uw aandacht.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 60 minuten

KiloJoules: 450
Vetten: 3
Eiwitten: n.b.
Koolhydraten: 6

De ingredienten:

7,5 dl rode wijn
1 kruidnagel
1 eetlepel crème de cassis
4 verse vijgen
citrusschillen
1 dl room
1 vanillestokje
enkele blaadjes citroenmelisse

Bereidingswijze

60 minuten

Doe de rode wijn, de likeur, de schillen, het opengesneden vanillestokje en de kruidnagel in een pan en laat dit 20 minuten koken. Kruis de vijgen aan de bovenkant in. Zeef het vocht en pocheer hierin de vijgen gedurende 5 minuten. Haal ze eruit, leg ze op een bord en laat ze afkoelen. Kook het vocht in tot de helft. Neem de helft ervanaf en giet deze ingekookte saus om de vijgen. Kook de rest in een klein pannetje tot een dikke stroop en laat afkoelen. Klop de room stijf en meng ten slotte de afgekoelde stroop erdoor. Spuit hiervan toefjes in de vijgen en garneer met een blaadje citroenmelisse.



Wijnadviezen:

Moscato d'Asti
Ruby Port