Maskers!

Wallpapers van Dieren

Gepocheerde kipfilets met dragonsaus


Een heel bijzonder recept met een zuidelijk tintje. Het bereiden van dit gerecht is wel ietwat bewerkelijk en het vraagt zeker uw aandacht. Toch zijn deze heerlijke gepocheerde kipfilets met dragonsaus niet echt moeilijk om te maken.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 40 minuten

KiloJoules: 530
Vetten: 8
Eiwitten: 11
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

4 kipfilets
2 vleestomaten
1 l kippenbouillon
20 g bloem
1 bosje dragon
1 dl olijfolie
2,5 dl kippenbouillon
zout
2,5 dl crème fraîche
peper
1 aubergine

Bereidingswijze

40 minuten

Leg de kipfilets in 1 liter kippenbouillon en breng deze aan de kook. Draai het vuur uit en laat de kipfilets tot gebruik in de bouillon liggen (minstens 15 min.). Blancheer enkele dragonblaadjes en spoel ze af onder koud stromend water. Bewaar ze om te garneren in koud water. Kook de kippenbouillon en de crème fraîche met de rest van de dragon tot de helft in. Breng op smaak met zout en peper. Pureer de saus in de keukenmachine. Snijd de aubergine en de tomaten in dikke plakken. Wentel de aubergine- en tomatenplakken door de bloem en bak ze aan beide kanten snel bruin in de olijfolie. Leg ze afwisselend in een ingevette lage ovenschaal. Zet deze ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C. Schenk de dragonsaus op 4 borden. Leg op elk bord een kipfilet, aubergine en tomaat. Garneer de kipfilet met de dragonblaadjes.



Wijnadviezen:

Chardonnay (Australië)
Côtes de Provence rosé
Viognier (Zuid-Frankrijk)