Maskers!

Wallpapers van Autos

Vis in folie met pesto van kervel


Het uit de Italiaanse keuken afkomstige menu is niet moeilijk te bereiden. De structuur is stevig maar het is geen zwaar gerecht. Het heeft een heerlijke zachte en pittige smaak.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 40 minuten

KiloJoules: 730
Vetten: 11
Eiwitten: 16
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

3 teentjes knoflook
peper
1 bosje verse kervel
1 koolrabi
1 eetlepel pijnboompitten
1 ui
5 eetlepels Parmezaanse kaas
4 moten kabeljauw
0,5 dl olijfolie
1 eetlepel boter
zout

Koolrabi en kervel zijn vooral in het voorjaar en de zomer volop verkrijgbaar. Let er bij het kopen van kervel op dat de blaadjes mooi groen zijn en vooral niet gelig.

Bereidingswijze

40 minuten

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Pel en snipper de knoflook. Pureer de kervel met de knoflook, de pijnboompitten en de kaas in de keukenmachine glad. Meng er zoveel olie door dat een smeuïge saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Schil de koolrabi en snijd ze in luciferdunne reepjes. Pel en snipper de ui. Dep de vis droog en wrijf de moten in met zout en peper. Bestrijk vier stukken aluminiumfolie (30x30 cm) dun met boter. Verdeel de koolrabi en de ui over de stukken folie. Leg de vis erop. Bestrijk de moten met de kervelpesto. Vouw de folie dicht tot pakketjes. Laat de vis in de oven in 20-25 minuten gaar worden.



Wijnadviezen:

Frascati
Locorotondo
Verdicchio dei Castelli di Jesi