Maskers!

Wallpapers van Games

Gepocheerd piepkuiken met gemengde groenten


Een wel heel bijzonder en exclusief gerecht. Het bereiden van dit recept is niet heel moeilijk, maar wel heel bewerkelijk.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 60 minuten

KiloJoules: 590
Vetten: 9
Eiwitten: 12
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

2 piepkuikens
2 eidooiers
1 l ontvette gevogeltebouillon
2 dl room
2 worteltjes
zout
1 prei
peper
1 tak bleekselderij
nootmuskaat
1 bouquet garni
1 theelepel quatre epices
kruim van 2 sneden brood

Bereidingswijze

60 minuten

Snijd de piepkuikens doormidden en leg ze in een pan. Vul de pan met de bouillon. Snijd de worteltjes, de prei en de bleekselderij in stukjes. Houd voor de presentatie van alle groenten wat achter en snijd dat in juliennes. Voeg de stukjes groenten toe aan de bouillon alsmede het bouquet garni. Breng dit alles aan de kook en laat 45 minuten trekken. Blancheer intussen de groentejuliennes in ruim water met zout beetgaar en laat ze uitlekken in een zeef. Haal de piepkuikens uit het kookvocht en houd ze warm. Voeg het broodkruim toe aan de bouillon, kook even door en zeef vervolgens het geheel. Roer de eidooiers los met de room en breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en quatre epices. Schik de piepkuikens op een diep bord en giet de bouillon rondom. Bedek het vlees met de roomsaus en leg een toef groentejuliennes bovenop.



Wijnadviezen:

Chardonnay (Chili)
Chardonnay (Zuid-Afrika)
Chardonnay (Zuid-Frankrijk)