Maskers!

Wallpapers van Rockartiesten

Gemberbavarois met tuttifruttisaus


Een heerlijke bavarois smaakt nog veel beter als u het zelf maakt! Met dit recept kunt u op een makkelijke wijze een lekkere gemberbavarois met tutti fruttisaus bereiden. Reken maar dat dit smullen wordt.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 90 minuten

KiloJoules: 890
Vetten: 16
Eiwitten: 3
Koolhydraten: 13

De ingredienten:

200 g tuttifrutti
5 dl slagroom
rasp van een citroen
20 g suiker
8 blaadjes gelatine
2,5 dl yoghurt
1 potje bakgember

Bereidingswijze

90 minuten

Zet de tuttifrutti 24 uur in de week in ruim water en rasp de citroen erover. Week de gelatine in koud water. Snijd de gember fijn. Klop de slagroom stijf en voeg de suiker in kleine beetjes toe. Spatel de yoghurt erdoor. Knijp de gelatine uit en los deze met weinig water op. Roer de gelatine door de gember en meng dit door het roomyoghurtmengsel. Laat de bavarois opstijven. Kook de tuttifrutti in een halfuur gaar. Pureer dit tot een gladde saus. Maak quenelles van de bavarois en leg deze op een bord. Giet de saus rondom en serveer direct. Let op de weektijd van de tuttifrutti.



Wijnadviezen:

Moscatel
Muscat de Beaumes-de-Venise
Muscat de Rivesaltes