Maskers!

Wallpapers van Autos

Gegrilde lamskoteletjes


Een heerlijke klassieker uit de Hollandse keuken. Het bereiden van gegrilde lamskoteletten is niet moeilijk. Lekker met andere klassiekers zoals witte boontjes of flageolets.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 80 minuten

KiloJoules: 1670
Vetten: 344
Eiwitten: 23
Koolhydraten: 0

De ingredienten:

8 lamskoteletjes
1 theelepel tijm
1 teentje knoflook
1 dl olie

Bereidingswijze

80 minuten

Schakel een tafelbakplaat in op 220 °C. Wrijf de koteletten in met de tijm en het uitgeperste teentje knoflook. Leg ze in een kom en giet de olie erover. Laat dit minstens 1 uur marineren. Verhit wat olie op de tafelbakplaat en schroei het vlees aan beide kanten tot de lamskoteletjes mooi bruin zijn. Lekker met de klassieke begeleiders van lamsvlees: witte boontjes of flageolets.



Wijnadviezen:

Chianti Classico
Haut-Médoc
Rioja Crianza
Rioja Reserva