Maskers!

Wallpapers van Dieren

Gegratineerde linzenschotel


Met een linzenschotel komt u goed voor de dag. Dit lekkere recept is niet moeilijk om te bereiden, het gratineren is relatief makkelijk. De linzen weekt u het beste een dag van tevoren.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 50 minuten

KiloJoules: 430
Vetten: 5
Eiwitten: 5
Koolhydraten: 9

De ingredienten:

300 g linzen
50 g kaas
2 uien
1 dl tomatenketchup
25 g boter
zout
5 dl bouillon
peper
4 takjes tijm
1 ananas
200 g bacon
50 g paneermeel

Bereidingswijze

50 minuten

Week de linzen een nacht in water, zeef ze en laat ze uitlekken. Hak de uien in de keukenmachine en fruit ze in de boter. Doe de linzen, de bouillon en de tijm erbij en laat dit gaarkoken in 30 minuten. Het vocht is dan vrijwel verdwenen. Snijd intussen de bacon in plakjes en bak deze uit. Rasp de kaas met de keukenmachine. Roer de ketchup erdoor en breng op smaak met zout en peper. Maak de ananas schoon en snijd deze in plakken. Schep de linzen in een vuurvaste schaal, bedek ze met de ananas en de bacon. Bestrooi met het paneermeel en de kaas, leg hier en daar een klontje boter. Zet de schotel 15 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is en gegratineerd.



Wijnadviezen:

Chardonnay (Zuid-Frankrijk)
Pinot Blanc
Verdicchio dei Castelli di Jesi