Maskers!

Wallpapers van Vista

Gebakken griet met auberginebeignets


Een lekker gerecht met gebakken vis (griet) en gefrituurde auberginebeignets. Dit recept is niet heel moeilijk maar vraagt wel wat van uw aandacht.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 35 minuten

KiloJoules: 670
Vetten: 13
Eiwitten: 7
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

1 aubergine
2 sjalotjes
zout
1,5 dl witte wijn
3 eetlepels bloem
150 g boter
2 dl bier
4 grietfilets
frituurolie
olie (om in te vetten)
2 preien

Bereidingswijze

35 minuten

Snijd de aubergine in plakken van 5 millimeter en bestrooi ze aan beide kanten met zout. Laat ze 10 minuten liggen en dep ze droog. Verhit de frituurolie tot 180 °C. Roer voor het beslag de bloem en het bier tot een glad papje en haal de aubergineplakken erdoor. Frituur ze goudbruin in 5 minuten en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd het wit van prei in stukjes van 5 cm en deze weer tot juliennes. Verhit 25 g boter in een pan en smoor hierin de prei-juliennes gedurende 5 minuten. Snipper de sjalotjes en kook deze in de witte wijn in tot een vierde en roer de rest van de boter in kleine klontjes erdoor. Bestrijk de bodem van een antikleefpan met de olie en bak de grietfilets aan beide kanten aan. Draai het vuur uit, leg het deksel op de pan en laat de vis zo verder garen. Schik de griet op voorverwarmde borden, bedek met prei-juliennes, giet de saus rondom en garneer met de auberginebeignets.



Wijnadviezen:

Bordeaux
Sauvignon Blanc (Chili)
Sauvignon Blanc (Zuid-Afrika)