Maskers!

Wallpapers van Bloemen

Gamba's met zeeduivel


Een bijzonder lekker gerecht met een exotisch tintje. Een heerlijke combinatie van zeeduivel en gamba’s maakt dat u iets speciaals te voorschijn tovert. De bereiding is niet moeilijk.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 40 minuten

KiloJoules: 580
Vetten: 5
Eiwitten: 16
Koolhydraten: 8

De ingredienten:

2 grote uien
peper
3 tenen knoflook
1 kg zeeduivel (in stukken van 10 cm)
4 eetlepels olijfolie
200 g rijst
2 eetlepels tomatenpuree
1 bosje koriander
1 laurierblad
1 lever van de zeeduivel
enkele druppels tabasco
8 reuzengarnalen
zout

Bereidingswijze

40 minuten

Snipper de uien en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de uien en de knoflook. Voeg tomatenpuree, het laurierblad, de tabasco, zout en peper toe. Pocheer de zeeduivel in ruim water met zout gedurende 15 minuten. Haal de vis eruit met een schuimspaan en voeg het uienmengsel toe aan het kookvocht. Pureer dit met de staafmixer en kook de rijst in dit geparfumeerde vocht. Ontdoe intussen de stukken zeeduivel van graat en ongerechtigheden en snijd de koriander fijn. Schep de rijst over in een schaal en schik de vis, vermengd met de koriander erop. Leg hierop de in plakjes gesneden lever en sluit de schaal met een deksel. Laat zo minstens 10 minuten staan zodat de lever als het ware gaar stoomt. Leg de reuzengarnalen rondom en serveer meteen.



Wijnadviezen:

Colombar/Chardonnay (Australië)
Colombar/Chardonnay (Zuid-Afrika)
Rueda
Sauvignon Blanc (Chili)