Maskers!

Wallpapers van Vliegtuigen

Franse veldsla


Een heerlijk fris, pittig gerecht. De bereiding van dit lekkere recept is eenvoudig. Erg lekker om met stokbrood te serveren.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 0 minuten

KiloJoules: 610
Vetten: 11
Eiwitten: 4
Koolhydraten: 6

De ingredienten:

250 g aardappels
3 hardgekookte eieren
3 sjalotjes
1 eetlepel sesamzaadjes
1,25 dl kippenbouillon
150 g veldsla
1 theelepel ansjovispasta
6 eetlepels notenolie
3 eetlepels sherryazijn

Bereidingswijze

0 minuten

Kook de geschilde aardappels 17 minuten en snijd ze in blokjes. Snipper de sjalotjes zeer fijn en doe deze bij de aardappels in een kom. Verhit de bouillon met de ansjovispasta en de azijn in een pan en giet dit over de nog warme aardappelblokjes. Halveer de eieren en hak het eiwit fijn. Druk de eidooiers door een zeef. Rooster de sesamzaadjes lichtbruin. Meng de eieren en de sesamzaadjes door de aardappelblokjes. Verwijder de lelijke blaadjes van de veldsla, was de sla goed en laat uitlekken. Wentel de veldsla door de notenolie en leg deze als een rand op een ondiepe schaal. Schep de aardappelmassa in het midden en serveer met stokbrood.



Wijnadviezen:

Droge witte Bordeaux
Entre-Deux-Mers
Picpoul de Pinet