Maskers!

Wallpapers van Abstracte objecten

Flamiche


De smaak van de Flamiche wordt bepaald door eieren en de pompoen. De bereiding is niet moeilijk, maar houdt u wel rekening met de oventijd.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 75 minuten

KiloJoules: 1000
Vetten: 15
Eiwitten: 6
Koolhydraten: 19

De ingredienten:

300 g bloem
1/4 pompoen
125 g boter
zout
2 eieren
peper
3 eetlepels koud water
100 g boter
snufje zout
4 eieren
4 uien
2 eetlepels melk

Bereidingswijze

75 minuten

Maak het deeg door alle daarvoor bestemde ingrediënten door elkaar te mengen met de keukenmachine. Laat het deeg met keukenpapier afgedekt een halfuur rusten in de koelkast. Snipper de uien, verwijder de schil en zaadlijsten van de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Kook de blokjes 15 minuten in ruim water met zout. Laat ze uitlekken in een zeef. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uien gedurende 15 minuten. Voeg de pompoenblokjes toe en roer tot een gladde puree ontstaat. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen. Rol het deeg uit en bekleed met 2/3 ervan een ingevette porseleinen vorm. Roer de eieren door de pompoenpuree en schep dit op de deegbodem. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Rol de rest van het deeg uit en vorm hiervan een deksel. Knijp de randen stevig aan. Bestrijk de bovenkant met melk en zet de flamiche 45 minuten in de oven. Serveer warm.



Wijnadviezen:

Chenin Blanc/Steen (Zuid-Afrika)
Edelzwicker (Elzas)
Pinot Blanc