Maskers!

Wallpapers van 3D objecten

Emmentalersalade


Deze salade is overheerlijk en bovendien eenvoudig te maken. Dit gerecht heeft een fruitige smaak.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 480
Vetten: 6
Eiwitten: 7
Koolhydraten: 7

De ingredienten:

1 courgette
2 eetlepel yoghurt
0,5 l ananas (blik)
1 theelepel suiker
1 appel
mespunt kerriepoeder
sap van een halve citroen
3 eetlepel fijngesneden peterselie
200 g emmentaler
zout
1 tomaat
peper

Bereidingswijze

25 minuten

Was de courgette en schil hem, maar laat hier en daar wat van de schil zitten. Snijd de courgette in de lengte door en snijd het vruchtvlees in kleine blok- jes. Blancheer de courgetteblokjes. Laat de ananas in een zeef goed uitlekken. Schil de appel. Snijd de ananas en de appel in blokjes en schenk het citroensap erover. Snijd de kaas in kleine blokjes. Doe de courgette, de ananas, de appel en de kaas in een schaal en schep ze door elkaar. Snijd de tomaat in partjes en garneer hiermee de salade. Roer in een schaaltje een sausje van de yoghurt, de suiker, de kerriepoeder, de peterselie en zout en peper. Schenk dit aan tafel over de salade.



Wijnadviezen:

Chardonnay (Australië)
Chardonnay (Chili)