Maskers!

Wallpapers van roofvogels

Eend met sinaasappelsaus


Eend met sinaasappels is een ideale combinatie. De bereiding is niet moeilijk, maar vergt wel wat aandacht. Heerlijk met bijvoorbeeld aardappelpuree.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 70 minuten

KiloJoules: 810
Vetten: 15
Eiwitten: 8
Koolhydraten: 4

De ingredienten:

2 wilde eenden
30 g bloem
zout
30 g boter
peper
1 eetlepel tomatenpuree
2 uien
2 sinaasappels
1 wortel
1 citroen
100 g boter
1 theelepel suiker
1 dl witte wijn
25 g boter
4 dl wildbouillon
0,5 dl grand marnier
2 dl witte wijn
1 sinaasappel
1 bouquet garni

Bereidingswijze

70 minuten

Verwarm de oven tot 180 °C. Wrijf de eenden in met zout en peper en stop een halve ui in de buikholte. Snipper de wortel en 1 ui. Vet een braadslee in. Braad de eenden met de wortel en de ui in de braadslee in de oven gedurende 45 minuten. Leg de eenden op hun zij in de braadslee en keer ze halverwege de braadtijd op de andere kant. Maak intussen de saus door de bouillon, de witte wijn en het bouquet garni in te koken tot de helft. Maak een roux van de 30 gram boter en de bloem en voeg de ingekookte bouillon en de tomatenpuree toe. Laat dit 5 minuten sudderen op een laag vuur. Rasp de sinaasappels en de citroen en breng dit met wat water aan de kook. Laat schrikken onder de koude kraan en uitlekken in een zeef. Pers de geraspte vruchten uit. Verwarm de suiker in de boter tot lichte caramelvorming optreedt en voeg het vruchtensap, de bouillon en de rasp toe. Haal de eenden uit de braadslee en houd deze warm. Blus het vocht in de braadslee met de witte wijn af en zeef het vocht bij de saus. Breng de saus op smaak met de grand marnier. Leg de eenden op de verwarmde schotel en giet de saus rondom. Garneer met de sinaasappel en serveer met puree.



Wijnadviezen:

Cabernet Shiraz (Australië)
Morgon