Maskers!

Wallpapers van Bloemen

Dilleaardappeltjes met gerookte paling


Dit lekkere Franse visrecept is niet moeilijk om te bereiden. In plaats van gerookte paling kunt ook gerookte forel gebruiken.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 600
Vetten: 9
Eiwitten: 5
Koolhydraten: 11

De ingredienten:

1,5 kg aardappels
3 dl kippenbouillon
1 bosje dille
2 eetlepels witte wijn
25 g boter
zout
25 g bloem
peper
3 dl room
gerookte forel (of paling)

Bereidingswijze

25 minuten

Schil de aardappels en snijd ze in plakken. Kook ze vijf minuten voor in water met zout en laat ze vervolgens uitlekken. Knip de dille fijn en houd wat takjes apart. Maak een roux met de boter en de bloem en voeg de room, de bouillon en de witte wijn toe. Breng dit alles aan de kook tot een gebonden kookvocht. Kook hierin de aardappelschijfjes nog tien minuten en voeg ten slotte de fijngeknipte dille toe. Garneer met een takje dille; een heerlijk gerecht bij gerookte forel of paling.



Wijnadviezen:

Grüner Veltliner (Oostenrijk)
Pinot Grigio
Semilion-Chardonnay (Australië)