Maskers!

Wallpapers van Disney

Crudités met gerookte heilbot en een dilledressing


Koud voorgerecht op basis van gerookte vis, garnalen, tomaat en komkommer. Er hoort een saus van crème fraîche met dille bij.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 600
Vetten: 13
Eiwitten: 5
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

1 bosje dille
komkommer
2 dl crème fraîche
2 tomaten
2 eetlepels mayonaise
2 worteltjes
zout
1 citroen
peper
160 g gerookte heilbot
2 eetlepels lime juice (bij de slijter)
50 g Hollandse garnalen

Bereidingswijze

25 minuten

Knip het bosje dille zeer fijn, maar houd wat takjes apart voor de garnering. Doe de crème fraîche in een kom en roer de mayonnaise en de dille erdoor. Breng op smaak met zout, peper en lime juice. Snijd de komkommer in schijven en bestrooi ze met zout. Laat vijf minuten intrekken en dep ze droog. Snijd de tomaten in plakken en schrap de worteltjes. Snijd deze in plakken alsmede de citroen. Drapeer de heilbot op een bord en schik de groenten rondom. Strooi de garnalen over het geheel. Garneer met de dille en geef de saus apart.



Wijnadviezen:

Chenin Blanc/Steen (Zuid-Afrika)
Fino Sherry
Saumur