Maskers!

Wallpapers van Weer

Crêpes au jambon




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 960
Vetten: 14
Eiwitten: 8
Koolhydraten: 17

De ingredienten:

200 g bloem
4 plakken ham
1 theelepel zout
scheutje slagroom
4 eieren
geraspte kaas
5 dl melk
50 g boter
0,5 dl olie

Bereidingswijze

45 minuten

Doe de bloem, het zout, de eieren en de melk in de keukenmachine en draai hier een glad beslag van. Roer ten slotte de olie erdoor en laat het beslag minstens een halfuur rusten. Vet de bodem van een crêpepan in met olie en laat de pan zo heet mogelijk worden. Giet een lepel beslag erin, draai de crêpe als de bovenkant droog is. Rol in elke crêpe een plak ham. Leg ze opgerold in een ingevette vuurvaste schaal. Giet de slagroom erover en strooi de kaas erover. Leg wat klontjes boter bovenop en gratineer 8 minuten in een oven van 220 °C.



Wijnadviezen:

Pinot Blanc
Pinot Grigio