Maskers!

Wallpapers van Roofdieren

Choucroute à la mode de Colmar


Dit is de bekende Elzasser zuurkool met casselerrib, zuurkoolspek en worstjes. De aardappels worden er apart bijgegeven.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 80 minuten

KiloJoules: 590
Vetten: 10
Eiwitten: 5
Koolhydraten: 5

De ingredienten:

1 ui
250 g zuurkoolspek
3 eetlepels spekvet
3 dl riesling
750 g zuurkool
peper
1 stuk baconzwoerd
zout
1 ui
4 plakken casselerrib
3 tenen knoflook
4 knoflookworstjes (of knakworstjes)
8 jeneverbessen
1 glaasje kirsch
1 bouquet garni
1 glaasje champagne
2 kruidnagels
500 g druiven

Bereidingswijze

80 minuten

Snipper de ui en fruit deze aan in het spekvet. Druk de zuurkool uit en meng de gefruite ui erdoor. Leg het zwoerd op de bodem van een braadpan en leg daarop de zuurkool. Snijd de andere ui in ringen. Pers de knoflook. Leg de ui, de knoflook en de jeneverbessen op de zuurkool en stop het bouquet garni en de kruidnagels ertussen. Bedek het geheel met plakken zuurkoolspek en giet de wijn erop. Bestrooi met peper en zout. Leg een met reuzel ingevette papieren deksel meteen op de massa. Laat de zuurkool met het deksel op de pan zachtjes stoven op een laag vuur. Leg dan de casselerribplakken erop en de gekozen worstjes en sprenkel de kirsch erover. Laat vervolgens nog een halfuur sudderen. Schep de zuurkool op een schaal, verwijder het zwoerd en het bouquet garni. Zet een hoog glas gevuld met champagne in het midden en drapeer de druiven rondom de voet van het glas. Schik het vlees rondom en serveer de choucroute met gekookte aardappels.



Wijnadviezen:

Pinot Blanc
Tokay Pinot Gris