Maskers!

Wallpapers van acteurs

Chocoladefantasie met grapefruitcompote


Dit nagerecht bestaat uit chocoladecake met een chocolademousse en een garnering van grapefruit. Door de toepassing van de grapefruit met drank is dit nagerecht niet aan te bevelen voor kinderen.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 40 minuten

KiloJoules: 1180
Vetten: 16
Eiwitten: 4
Koolhydraten: 28

De ingredienten:

4 plakjes chocoladecake
3 eiwitten
1 eidooier
70 g suiker
10 g gesmolten boter
1 grapefruit
0,4 dl warme room
suikersiroop
100 g pure chocolade (in stukjes)
campari
1,25 dl geklopte room
aardappelzetmeel

Bereidingswijze

40 minuten

Snijd de cake in plakjes en steek met een ring rondjes uit en laat ze in de ring liggen. Meng voor de mousse de eidooier, de gesmolten boter, de warme room en de chocola in een kom goed door elkaar. Laat dit enigszins afkoelen en klop intussen de 1,25 dl room stijf. Spatel de room door het chocolademengsel. Klop de eiwitten met de suiker op en spatel dit door de massa. Schep de mousse op de cakerondjes in de ring. Snijd met een zesteur van de grapefruitschil juliennes en blancheer deze driemaal. Voeg de suikersiroop en de campari toe en laat hierin de grapefruitjuliennes een kwartiertje trekken. Snijd de grapefruit in partjes, vang het vocht op en meng dit door het camparivocht. Bind de saus met aardappelzetmeel. Zet de ring met de chocoladevulling op een bord, verwijder de ring, schenk de saus rondom en garneer met de partjes grapefruit.



Wijnadviezen:

Banyuls
Málaga
Pedro Ximénex Sherry