Maskers!

Wallpapers van Dieren

Cheddartaart


Britse kaastaart uit de oven. Een dun korstdeeg omgeeft het mengsel van kaas, eieren en crème fraîche. Deze hartige taart kan gebruikt worden als borrelhapje of als kaasnagerecht.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 85 minuten

KiloJoules: 1570
Vetten: 28
Eiwitten: 13
Koolhydraten: 18

De ingredienten:

250 g bloem
150 g stilton
125 g boter
3 eieren
snufje zout
2,5 dl crème fraîche
1 ei
zout
3 eetlepels koud water
peper
200 g cheddar

Bereidingswijze

85 minuten

Zeef de bloem en maak een kuiltje in het midden. Snijd de boter in stukjes en doe deze in het kuiltje alsmede het zout, het ei en het water. Kneed met de vingertoppen een soepel deeg. Voeg indien nodig nog een lepel water toe. Druk het deeg plat en leg het in vetvrij papier verpakt een halfuur in de koelkast. Maak de vulling door beide kaassoorten te malen in de keukenmachine. Voeg de eieren en de crème fraîche toe en breng op smaak met zout en peper. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed er een ingevette quichevorm mee. Prik de bodem in, leg er vetvrij papier op met daarop peulvruchten of speciaal daarvoor verkrijgbare keramieken knikkers. Zet dit in een oven van 180 °C tot de randen loslaten. Dit is de zgn. blindbaking-methode, waardoor de bodem straks beter doorbakken is. Verwijder de peulvruchten en het papier en schep de vulling erin. Bak de cheddartaart af in ca. veertig minuten op 200 °C.



Wijnadviezen:

Late Bottled Vintage Port
Rode Châteauneuf-du-Pape
Rode Navarra