Maskers!

Wallpapers van Disney

Haringsalade


Een geslaagde zomersalade is deze haringsalade, die ook goed kan als lunchgerecht of als buffetgerecht. De smaak is zoetig en zoutig met een stevige structuur.

Dit gerecht combineert erg goed met: Roggebrood
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 690
Vetten: 12
Eiwitten: 8
Koolhydraten: 6

De ingredienten:

500 g aardappels
0,5 pot mayonaise
4 eieren
2 dl zure room
12 zoute haringen
1 eetlepel groene peperkorrels
4 zure appels
zout
2 gekookte bietjes
peper
6 zoetzure augurken
1 eetlepel peterselie
2 fijngesneden uien

Bereidingswijze

30 minuten

Schil de aardappels en kook ze in weinig water met zout in ca. 20 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Kook de eieren in ca. 10 minuten hard. Week de haringen ca. 10 minuten in koud water. Schil de appels. Snijd de aardappels, de bietjes, de appels en de augurken in kleine blokjes en de eieren in plakjes. Dep de haringen droog en snijd ze in reepjes. Roer in een schaal mayonaise, zure room en peperkorrels door elkaar en schep de voorbereide ingrediënten erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Strooi de peterselie erover.



Wijnadviezen:

Manzanilla Sherry
Muscadet de Sèvre et Maine
Witte Vin de Pays des Côtes de Gascogne