Maskers!

Wallpapers van Paarden

Charlotte Russe de luxe


Een heel feestelijk, ouderwets nagerecht. Lange vingers, crème au beurre, room en aardbeien zijn de belangrijkste ingrediënten. U heeft een speciale Charlottevorm nodig!

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 100 minuten

KiloJoules: 1470
Vetten: 24
Eiwitten: 5
Koolhydraten: 29

De ingredienten:

125 g boter (op kamertemperatuur)
2 eetlepels kirsch
125 g suiker
2,5 dl room
125 g amandelen
20 lange vingers
200 g aardbeien

Bereidingswijze

100 minuten

Roer de boter tot room, voeg de suiker toe en blijf kloppen tot de massa luchtig is en crème van kleur. Maal de amandelen fijn en roer dit door de botermassa. Snijd 150 g aardbeien in stukjes en schep deze door de botermassa samen met de kirsch. Klop de helft van de room halfstijf en spatel deze erdoor. Klop de andere helft van de room flink stijf en doe deze over in een spuitzak met kartelmondje. Knip een rondje vetvrij papier zo groot als de bodem van de charlottevorm of andere vorm. Leg dit in de vorm en zet de lange vingers met de suikerkant naar buiten tegen de zijkanten van de vorm aan. Vul het midden op met de aardbeienmassa en zet de vorm minimaal een uur in de vriezer om op te stijven. Stort de charlotte op een taartplateau en bespuit de naden tussen de lange vingers met de room. Garneer met de overgebleven aardbeien.



Wijnadviezen:

Asti Spumante
Moscatel
Moscato d'Asti