Maskers!

Wallpapers van Sporten

Champignons met tuinkruiden


Een smakelijke champignonragout die als vegetarisch voorgerecht kan dienen.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 470
Vetten: 9
Eiwitten: 4
Koolhydraten: 4

De ingredienten:

100 g boter
1 eetlepel fijngesneden selderij
50 g bloem
1 prei
5 dl melk
sap van een halve citroen
1 kg champignons
zout
1 eidooier
peper
1 eetlepel fijngesneden peterselie
marjolein

Bereidingswijze

25 minuten

Maak een roux met 50 gram boter en de bloem en leng deze aan met de melk. Fruit de gehalveerde champignons aan in de rest van de boter en voeg deze toe aan de gebonden saus. Haal de pan van het vuur en roer de eidooier, de tuinkruiden en de fijngesneden prei erdoor. Roer het citroensap erdoor. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi ten slotte met de marjolein.



Wijnadviezen:

Entre-Deux-Mers
Gambellara
Witte Vin de Pays des Côtes de Gascogne