Maskers!

Wallpapers van Sporten

Carpaccio van tonijn


Een zeer verfijnd voorgerecht. U heeft wel een snijmachine nodig om de aangevroren vis in zeer dunne plakjes te snijden.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 1300
Vetten: 27
Eiwitten: 16
Koolhydraten: 1

De ingredienten:

200 g tonijn
1,5 dl olijfolie
25 g boter
2 ansjovisfilets
50 g zwarte olijven
1 theelepel gembersap
2 tenen knoflook
50 g veldsla
1 eetlepel citroensap
4 cherrytomaatjes
1 eetlepel kappertjes
parmezaanse kaas

Bereidingswijze

25 minuten

Zet de tonijn even aan in de verhitte boter, laat afkoelen en vries de vis 15 minuten aan. Maak intussen de dressing door alle daarvoor genoemde ingrediënten te mengen met de staafmixer. Was de veldsla, dep ze droog en doe ze in een kom. Meng de helft van de dressing erdoor. Snijd de tonijn op de snijmachine in dunne plakken en drapeer deze in een krans dakpansgewijs op een groot bord. Bestrijk de vis met de rest van de dressing. Leg een toef van de veldsla in het midden en garneer met een cherrytomaatje. Bestrooi ten slotte met de parmezaanse kaas.



Wijnadviezen:

Rueda
Sauvignon Blanc (Frankrijk)
Verdicchio dei Castelli di Jesi