Maskers!

Wallpapers van Bloemen

Carpaccio van Ossenworst


Dit voorgerecht biedt een goed alternatief voor de echte Carpaccio (van rauwe ossenhaas). De overige ingrediënten zijn hetzelfde (dressing, pijnboompitten, parmezaanse kaas).

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 1710
Vetten: 38
Eiwitten: 15
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

200 g ossenworst
2 eetlepels balsamico-azijn
50 g parmezaanse kaas aan een stukje
6 eetlepels olijfolie
gemengde slasoorten
kappertjes
2 eetlepels pijnboompitten
zout
enkele blaadjes basilicum
peper

Bereidingswijze

25 minuten

Rol de ossenworst zeer stevig in plasticfolie en leg deze 1 uur in de diepvries (opdat hij zich dun laat snijden). Snipper de parmezaanse kaas met een scherp mes in schilfers en bewaar deze in een afgedekte kunststof doos in de koelkast. Was de diverse soorten sla en dep ze droog. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan lichtbruin en snijd de basilicumblaadjes zeer fijn. Roer voor de dressing de azijn en de olijfolie door elkaar, roer het basilicum en de kappertjes erdoor en breng op smaak met zout en peper. Leg een bed van sla op een groot plat bord. Snijd de ossenworst in zeer dunne plakken en leg deze in een krans erop. Bestrijk het vlees met de dressing en bestrooi ten slotte met de pijnboompitten en de parmezaanse kaas.



Wijnadviezen:

Chenin Blanc/Steen (Zuid-Afrika)
Grüner Veltliner (Oostenrijk)
Pinot Grigio