Maskers!

Wallpapers van Roofdieren

Caesar-tomato salad


Dit is een pittig koud voorgerecht met gebakken broodstukjes, tomaat, ansjovis en eieren. Het in olijfolie gebakken brood geeft een zuidelijk smaak aan het geheel.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 660
Vetten: 9
Eiwitten: 14
Koolhydraten: 5

De ingredienten:

2 teentjes knoflook
1 krop Romeinse sla
4 eetlepels olijfolie
75 g parmezaanse kaas
3 sneetjes oud brood
1 eetlepel citroensap
4 tomaten
zout
2 eieren
peper
6 ansjovisfilets
2 eetlepels basilicum
0,5 avocado
1 scheutje kruidenbitter

Bereidingswijze

30 minuten

Pers de knoflook uit en meng dit met 2 eetlepels olijfolie. Besmeer hiermee het brood en bak dit gedurende 15 minuten in een oven van 200 °C. Brokkel het brood in stukjes. Snijd de tomaten in dunne reepjes. Kook de eieren hard en snijd ze in schijfjes. Laat de ansjovisfilets uitlekken en halveer ze. Snijd de avocado in schijfjes. Pluk de sla in grove stukken en verdeel deze over de borden. Verdeel de rest van de ingrediënten ook over de borden. Bestrooi met de parmezaanse kaas. Maak een vinaigrette van het citroensap, de rest van de olie, het zout, de peper, de fijngehakte basilicum en de kruidenbitter. Geef de vinaigrette apart bij de salade.



Wijnadviezen:

Bianco di Custoza
Orvieto Classico
Verdicchio dei Castelli di Jesi