Maskers!

Wallpapers van Bloemen

Bulghur met lamsvlees


Dit is een ovenschotel waarin vlees en graan (de bulghur) gecombineerd worden. Als u een salade erbij geeft heeft u een volledige maaltijd.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 75 minuten

KiloJoules: 1150
Vetten: 13
Eiwitten: 17
Koolhydraten: 23

De ingredienten:

250 g bulghur
1 ei
1 middelgrote ui
zout
1 cm gemberwortel
peper
1 bosje munt
25 g boter
500 g lamsgehakt
1 teentje knoflook
2 theelepels komijn
30 g pijnboompitten

Bereidingswijze

75 minuten

Week de bulghur 30 tot 45 minuten in een kom water, laat het weekvocht uitlekken en knijp het overtollige vocht eruit. Snipper de ui en de gemberwortel zeer fijn en hak de munt. Meng de bulghur met het gehakt, de ui, de gemberwortel, de munt en de komijn in een kom. Bind het vleesmengsel met het losgeklopte ei en breng op smaak met zout en peper. Druk het vleesmengsel in een beboterde ovenschaal (circa 25 cm middellijn) en strijk de bovenkant glad. Snijd de knoflook in plakjes en verdeel deze met de pijnboompitten over de schotel. Bak de schotel 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C gaar. Snijd de warme of afgekoelde ovenschotel in punten en serveer met een frisse salade.



Wijnadviezen:

Rosé Buzet
Rosé Côtes de Duras
Semilion-Chardonnay (Australië)