Maskers!

Wallpapers van Vista

Brioches voor zoetekauwen


Dit is een heerlijk nagerecht dat een combinatie vormt van gistgebak met vers fruit, room en chocolade saus. De "brioches" zijn hoge gistgebakbroodjes, gebakken in een rond taartvormpje.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 15 minuten

KiloJoules: 1370
Vetten: 24
Eiwitten: 3
Koolhydraten: 25

De ingredienten:

1 banaan
8 dadels
sap en rasp van 1 citroen
1 dl crème fraîche
4 brioches
2 eetlepel pure chocolade
1 eetlepel amandelsnippers

Bereidingswijze

15 minuten

Pureer de banaan en besprenkel de bananenpuree met het citroensap. Snijd het kapje van de brioches en hol deze uit. Zet de brioches en de kapjes afgedekt in een oven van 100 °C en warm ze goed door. Maal de amandelsnippers fijn, snijd de dadels in kleine blokjes en roer de citroenrasp erdoor. Vul de brioches met dit mengsel. Verwarm de crème fraîche en los hierin de chocola op. Giet de chocoladesaus over de brioches en zet tenslotte het kapje erop. Serveer de brioches lauw.



Wijnadviezen:

Moscatel
Moscato d'Asti
Muscat de Rivesaltes