Maskers!

Wallpapers van acteurs

Brabantse eierkoeken


In korte tijd tovert u hiermee een bakplaat vol geurige, zachte eierkoeken op tafel. Omdat er geen boter wordt gebruikt, passen deze eierkoeken bij een gezonde voeding (maar dan natuurlijk niet met boter besmeren, bestuiven met poedersuiker mag wel!) Zij worden zeer gewaardeerd door kinderen.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 1100
Vetten: 4
Eiwitten: 7
Koolhydraten: 50

De ingredienten:

2 eieren
75 g zelfrijzend bakmeel
100 g suiker
3 eetlepels maïzena
0,5 dl warme melk

Bereidingswijze

45 minuten

Zet een mengkom in een bak met warm water. Klop hierin de eieren met de suiker dik en schuimig. De kleur moet lichtgeel zijn. Voeg de warme melk langzaam toe. Zeef het zelfrijzend bakmeel en de maïzena en schep ze door het eimengsel. Maak van het deeg 8 bergjes op een ingevette bakplaat en laat hier 6 centimeter ruimte tussen. Bak de eierkoeken gedurende 15 à 20 minuten gaar in een oven van 200 °C. Haal de bakplaat uit de oven en laat deze afkoelen. Haal de eierkoeken van de plaat en besmeer ze met boter en bestrooi ze met suiker.