Maskers!

Wallpapers van Roofdieren

Aspergesalade met garnalen


Een lekker en eenvoudig visgerecht dat u niet veel tijd kost. Ondanks de stevige structuur is het niet zwaar. Het geheel heeft een aangename zoetige smaak.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 320
Vetten: 5
Eiwitten: 5
Koolhydraten: 3

De ingredienten:

1 bosje korenaarasperges
peper
1 krop eikenbladsla
250 g gepelde garnalen
3 bosuitjes
1 rijpe avocado
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel halvanaise
1,5 eetlepel citroensap
1 eetlepel melk
0,5 theelepel honing
1 teentje knoflook
zout
cayennepeper

Bereidingswijze

20 minuten

Was de asperges en snijd ca. 1 cm van de onderkant af. Kook de asperges in ca. 8 minuten beetgaar. Was de sla en scheur de bladeren in stukken. Snijd de bosuitjes fijn. Roer een sausje van de olie, 1 eetlepel citroensap, de honing, zout en peper. Schep de eikenbladsla en de asperges erdoor. Schep de salade op een platte schaal en verdeel de garnalen erover. Garneer met de bosui. Halveer de avocado en schep het vruchtvlees in de keukenmachine (bewaar de schillen). Pureer de avocado glad met de rest van het citroensap, de halvanaise en de melk. Pers het teentje knoflook erboven uit. Breng op smaak met zout en cayennepeper. Schep de saus in de avocadohelften en zet deze langs de rand van de salade.



Wijnadviezen:

Sauvignon Blanc (Argentinië)
Sauvignon Blanc (Chili)
Sauvignon Blanc (Frankrijk)
Sauvignon Blanc (Uruguay)