Maskers!

Wallpapers van Vista

Bordje lentegroen


Anders dan de naam doet vermoeden is dit een warm gerecht van roergebakken groente en vleesreepjes. Het is verwant met de Chinese keuken en kan met gekookte witte rijst gegeten worden.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 40 minuten

KiloJoules: 490
Vetten: 9
Eiwitten: 6
Koolhydraten: 4

De ingredienten:

200 g varkenslapjes
100 g doperwtjes
1 eetlepel sojasaus
2 tenen knoflook
100 g peultjes
1 dl sojaolie
100 g haricots verts
1 theelepel suiker
100 g snijbonen
1 dl kippenfond
1 courgette
zout
8 groene asperges
peper
1 komkommer

Bereidingswijze

40 minuten

Snijd het vlees in smalle reepjes en besprenkel die met de sojasaus. Haal de peultjes, de haricots verts en de snijbonen af. Snijd de snijbonen in ruiten en de courgette in stukjes. Snijd de asperges in handzame stukken, de komkommer in blokjes en pers de knoflook. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin. Haal het eruit en houd het warm. Fruit alle groenten in het braadvocht, te beginnen bij de groenten die de meeste garing nodig hebben. Voeg ten slotte de knoflook toe alsmede de suiker en de fond en breng op smaak met zout en peper. Laat de groenten vijf minuten sudderen. Roer ten slotte het vlees erdoor en serveer met rijst.



Wijnadviezen:

Rode Cabardès
Rosé Buzet
Rosé Côtes de Provence